ОСТАННІ НОВИНИ

Гірськолижниця із Львівщини їде на Олімпіаду

Омелян Шевчук

|

Львівщину на зимовій Олімпіаді-2018 окрім трьох санкарів представлятиме й гірськолижниця Ольга Книш. Про це Львівському порталу повідомила заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба.

 

Як розповіла О. Вацеба, тренерський штаб національної збірної команди України з гірськолижного спорту оприлюднив остаточний склад команди українських гірськолижників для участі у ХХІІІ зимових Олімпійських іграх, що відбудуться упродовж 9 – 25 лютого 2018 року у Пхьончхані (Республіка Корея).

Львівщину на турнірі гірськолижників представлятиме вихованка СОК «Евеленч», львівська «динамівка», чемпіонка України 2017 року, майстер спорту з гірськолижного спорту Ольга Книш (1995 р.н.), яка змагатиметься в трьох дисциплінах: супер-гігант, гігант та слалом. Разом з нею до Пхьончхана вирушить її наставниця, тренер жіночої національної збірної команди України, учасниця ХVIII зимових Олімпійських ігор з гірськолижного спорту львів’янка Юлія Шепіленко (Харковська).

Нагадаємо, що у Південній Кореї також змагатимуться ще троє представників Львівської області у змаганнях з санного спорту. Зокрема, в одномісних санях змагатимуться львів’яни Олена Стецьків серед жінок та Антон Дукач серед чоловіків. У змаганнях двомісних саней серед чоловіків на льодовій трасі в Пхьончхані виступить «синьо-жовтий» дует у складі Олександра Оболончика (Тернопільська область) та Романа Захарківа (Львівська область), для якого Олімпіада стане вже третьою у спортивній кар’єрі. Тренерський склад збірної команди України з санного спорту буде львівським: планується, що до Південної Кореї вирушать Тарас Гарцула, Володимир Вахрушев та Олег Жеребецький.

Очікується, що участь в Олімпіаді – 2018 візьмуть представники 95 країн світу, які розіграють медалі у 15 зимових видах спорту.

Як відомо, за роки Незалежності українці на «білих Олімпіадах» здобули лише 7 нагород.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *