ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові планують створити робочу групу, яка займеться дослідженням Цитаделі

Вероніка Рой

|

У Львові хочуть створити робочу групу, яка займатиметься опрацюванням концепції інтегрованого розвитку та збереження ландшафтного комплексу «Цитадель». Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 26 січня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Йде мова про містобудівельні дослідження неформального характеру, які би нарешті дали розуміння, що робити з таким парковим комплексом у центрі Львова.  Ми не можемо без інтегрованого підходу розробити якусь стратегію розвитку цієї ділянки. Для того, щоб у майбутньому покласти формальну міську документацію. Потрібно провести ряд конференцій, містобудівельні дослідження, запросити різних експертів, діячів, які в тому є зацікавлені та зрозуміти, що робити далі, адже є дуже багато звернень», – розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, це перший крок до концепції інтегрованого розвитку Цитаделі.

«Сьогодні дійсно, є чимало в першу чергу історичних, архітектурних та різних викликів. І власне завдання цієї групи – сформувати таку відкриту дискусію, аби напрацювати максимально всі інструменти для збереження Цитаделі, як ключового об’єкту для міста Львова», – розповів Андрій Москаленко,

До складу робочої групи увійдуть представники провідних галузей міста, які мають значення для розвитку даної території міста Львова (науковці, громадські діячі та представники Львівської міської ради). Кількість членів робочої групи може збільшуватись, але не повинна перевищувати 25 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *