ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати пропонують передбачити фінансову відповідальність за ухиляння від щеплень

Дарина Смеречанська

|

Депутати Львівської міської ради пропонують Міністерству охорони здоров’я передбачити фінансову відповідальність за ухиляння від щеплень. Відповідне звернення від депутатського корпусу зачитав сьогодні, 25 січня, під час пленарного засідання міськради депутат Володимир Роп’як.

 

«Львівські обранці пропонують центральній владі внести зміни до законодавства щодо профілактичної вакцинації дітей. Йдеться про те, аби передбачити фінансові санкції до батьків, які ухиляються від щеплень і не подають про це письмових відмов. Також пропонують штрафувати лікарів, які видають неправдиві довідки про щеплення. Окрім того, у зверненні просять передбачити гарантії від держави – пожиттєву фінансову допомогу людині, яка набула інвалідність внаслідок вакцинації», – інформує прес-служба фракції БПП ЛМР.

Подаємо текст звернення повністю:

«Звертаються до вас депутати Львівської міської ради щодо катастрофічної ситуації, яка склалася із охопленням вакцинацією дітей в країні.

Зараз рівень охоплення профілактичною вакцинацією становить близько 50%.

Натомість у країнах Європи рівень охоплення щепленнями становить 95% і більше. Також на Заході діє практика фінансових санкцій до батьків, які ігнорують вакцинацію своїх дітей.

Українські батьки мають право відмовитися від вакцинації дитини, що передбачено чинним законодавством. Ми ні в якому не заперечуємо це право.

Частина батьків це право реалізовує і пише письмові відмови. Інша ж частина ігнорує процедуру вакцинації як таку, не надає письмової відмови і навіть не з’являється у медичні заклади.

Така критична ситуація зі щепленнями дітей в Україні призводить до періодичних спалахів інфекційних захворювань.

Просимо Вас розглянути можливість внести зміни до чинного законодавства, зокрема:

– Передбачити фінансові санкції до батьків, які свідомо уникають щеплень і не пишуть письмової відмови.

– Передбачити фінансову відповідальність медичних працівників з метою запобігання написанню неправдивих довідок про вакцинацію.

– Передбачити зобов’язання держави виплачувати щомісяця пожиттєву допомогу в разі настання інвалідності дитини внаслідок проведеного щеплення».

Про страх вакцинації та масову паніку перед спалахом кору на Львівщині Львівський портал писав нещодавно у статті: «Страх вакцинації vs спалах кору: як Львів бореться з масовим захворюванням».

Також учора, 24 січня, заслужений лікар України, доктор медичних наук Ольга Богомолець попередила про критичне зниження колективного імунітету до дифтерії, неминучий спалах цієї хвороби, ускладнення та необхідну вакцинацію від цієї хвороби.

Фото: Факти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *