ОСТАННІ НОВИНИ

Газета «Ратуша» перестала бути комунальною, - рішення сесії міськради

Соломія Головіна

|

Сьогодні, 25 січня, під час сесійного засідання депутати Львівської міської ради прийняли рішення про припинення існування комунального підприємства «Редакції газети Львівської міської ради «Ратуша» шляхом перетворення членами її трудового колективу у ТзОВ « Львівська газета «Ратуша». За відповідне рішення проголосувало 40 депутатів. Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

 

Відповідна ухвала вступає в дію з 1 березня 2018 року.

Перед прийняттям рішення дали слово головному редактору газети Миколі Савельєву.

«У вас на столах лежить ця ухвала. Там йде мова про роздержавлення, перетворення ЛКП в ТзОВ трудовим колективом. Але хіба є відповідне рішення трудового колективу?», – зазначив він.

Він наголосив, що закон про роздержавлення дає час до 31 грудня 2018 року.

«І тут – «рояль в кущах»: з’являється ухвала. На ній нема мого підпису, я не був з нею офіційно ознайомлений», – сказав редактор газети «Ратуша».

Водночас він зауважив, що відповідну ухвалу ініціював міський голова Андрій Садовий, бо йому не подобається позиція газети.

Своєю чергою Андрій Садовий зазначив: «Я люблю газету «Ратуша», підтримую. Можу мати критичні зауваження, але вона виходить. В минулому році ми з бюджету потратили 1,5 млн грн. Ні одна газета у Львові не має такої фінансової підтримки. Всі мають бути в рівних умовах. Є інвестори, будь ласка, нехай вкладають».

Як відомо, на засіданні виконавчого комітету 17 листопада міський голова Львова відмовився виділяти 171 тисячу гривень комунальній газеті «Ратуша».  А 24 листопада було прийняте рішення провести перевірку в газеті. Пізніше повідомлялося, що працівникам комунальної газети таки виплатять кошти, але не всі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *