ОСТАННІ НОВИНИ

Сміттєвим інвесторам підійшли ділянки під заводи у Дрогобицькому та Миколаївському районах

Соломія Головіна

|

Двоє інвесторів, які хочуть будувати сміттєпереробні заводи у Львівській області, обрали ділянки для зведення комплексів у Дрогобицькому та Миколаївському районах. Про це сьогодні, 24 січня, під час брифінгу повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«На сьогоднішній день вже двоє інвесторів остаточно визначилися з земельними ділянками: одна – в Миколаївському районі, інша – в Дрогобицькому. Найближчим часом приступимо до проведення фінальних громадських обговорень, щоб дати можливість інвестору розпочати розробку відповідної проектної документації. За результатами цього плануємо цього року розпочати будівництво цих сучасних комплексів з утилізації ТПВ», – сказав посадовець.

За його словами, ТОВ «Інвестиційно-екологічна компанія «ІЕК» обрала ділянку на Дрогобиччині, а ТзОВ «Вейст Менеджмент Системс»– на Миколаївщині.

«Ми проведемо громадські обговорення на цих територіях, де остаточно представимо те, що плануємо там робити. Після цього приступимо до проектування і самої реалізації цих проектів. Більше цього варто сказати, що інвестор, який хоче зайти у Миколаївський район, декларує, що вже на старті будівництва готовий там впорядкувати територію і майданчики, щоби приймати частину сміття і в подальшому його переробляти», – зазначив Назарій Романчук.

Посадовець переконаний, що місцеві громади дадуть «добро» на зведення сміттєвих комплексів:

«Ми вже не один раз об’їжджали ці території. Якщо на початку люди з негативом сприймали ідею будівництва, то коли ти вже приїздиш другий-третій раз з конкретними пропозиціями, показуєш екологічні наслідки, економічний ефект для цих територій, мешканці вже білье починають це сприймати. Я впевнений, що ми знайдемо порозуміння з цими територіями і реалізуємо ці комплекси».

Раніше голова Львівської ОДА Олег Синютка зазначав, що розміщення сміттєпереробних заводів заплановане у Новому Роздолі, у Дрогобицькому та Жовківському районах

Детальніше про три фірми, що будуватимуть заводи на Львівщині можна дізнатись тут. 

Для зведення сміттєпереробних заводів було запропоновано 17 ділянок.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *