ОСТАННІ НОВИНИ

Місто готове закріпити скандальну земельну ділянку за Львівським геріатричним пансіонатом

Вероніка Рой

|

Земельна ділянка, де розташований Львівський геріатричний пансіонат, не є закріплена за даним закладом. Проте Львівська міська рада готова закріпити цю землю за пансіонатом. Відповідне рішення планується винести на сесію Львівської міської ради. Про це сьогодні, 24 січня, під час прес-конференції розповіла директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, передає Львівський портал.

 

За її словами, місто готове розглянути звернення Львівського геріатричного пансіонату щодо закріплення за ним цієї земельної ділянки, однак впродовж 10 років пансіонат не подав жодного такого звернення до мерії.

«Ситуація із землею навколо геріатричного центру триває із 2009 року. Станом на сьогодні ми не маємо закріпленої землі за пансіонатом . Місто готове закріпити цю землю за Львівським геріатричним пансіонатом, бо згідно із законом заклад розташований на землях комунальної власності. Наразі ми чекаємо звернення від керівника пансіонату, і це питання ми розглянемо на сесії ЛМР. Я впевнена в тому, що це питання буде вирішено позитивно.

Проте наразі ми маємо невеличке «але» – коли у 2009 тодішнє керівництво Львівської облради передало у користування більше ніж два гектара землі громадській організації «Діяльне милосердя». ЛОДА зробила це на виконання рішення суду. Тобто вийшло, що комунальна ділянка перейшла у руки невідомої громадської організації. Відповідно, з того часу тривають суди», – розповіла вона.

У свою чергу, заступник начальника управління представництва громадськості інтересів в суді Львівської обласної прокуратури Роксолана Коваль зазначила, що сьогодні справи у судах стосовно цієї земельної ділянки не мають позитивних вирішень.

«На сьогоднішній день ця земельна ділянка перебуває у постійному користуванні. Вона не вибула з нічиєї власності, вона не є відчужена в розумінні прав, передбаченим Цивільним кодексом України. Але для того, щоб розпорядитися цією земельною ділянкою, потрібно визнавати недійсними цілий ряд актів. І законність цих актів на сьогодні підтверджена двома рішенням судів. І в цих обставинах складно зараз вирішувати питання про витребування назад цієї ділянки. Наразі ми працюємо над цим питанням»,-  додала вона.

Більше про земельну війну довкола геріатричного пансіонату Львівський портал писав тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *