ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали директора підприємства, який присвоїв понад 200 тисяч

Юлія Шпак

|

На Львівщині правоохоронці повідомили директору підприємства про підозру у привласненні майна. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з слідчими Перемишлянського відділення поліції та за процесуального керівництва Золочівської місцевої прокуратури викрили факти привласнення майна реформованого комунального підприємства районної ради на суму 210 тисяч гривень.

Як встановили правоохоронці, директор приватного підприємства, яке є правонаступником реформованого комунального підприємства однієї районних рад області, зловживаючи службовим становищем, привласнив товарно-матеріальних цінностей на суму 210 тисяч гривень.

Також встановлено, що у грудні 2009 року районна рада та майбутній директор підприємства уклали між собою договір оренди цілісного майнового комплексу комунального підприємства, відповідно до якого на цій базі було створено реформоване приватне підприємство.

Відповідно до умов договору, списання майна підприємства мало відбуватись лише на підставі рішення сесії районної ради. Проте, впродовж травня – серпня 2010 року засновник та директор приватного підприємства, діючи як службова особа, без відповідного рішення ради вивіз та привласнив майно підприємства – котли, радіатори, металеві труби опалення, станок для різання паперу та інше на загальну суму 210 тисяч гривень.

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або виправні роботи, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Досудове розслідування триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *