ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському перинатальному центрі вже є тепло і є вода. Однак, коли його відкриють – під знаком питання

Соломія Головіна

|

У Львівському перинатальному центрі, який розташовується на вул. Дж.Вашингтона,6. завершили облаштування систем опалення та водопостачання. На це з міського бюджету витратили близько 7 млн грн. Про це сьогодні, 15 січня, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, 2,5 млн грн. пішло на реконструкцію системи водопостачання перинатального центру, а також 4,9 млн грн – на ремонт системи теплопостачання.

«Торік об’єкт відвідував прем’єр-міністр, виділилися кошти. До міста було одне прохання – повністю забезпечити водо- і теплопостачання. Весь комплекс робіт виконаний на 100%. В цілому ми інвестували до 7 млн грн із міського бюджету. Це робилося силами наших комунальних підприємств, якби ми їх замовляли «на стороні», думаю, це було би понад 10 млн. грн», – наголосив міський голова Львова.

Як він наголосив, місто виконало всі свої зобов’язання щодо облаштування перинатального центру.

«В центрі є і гаряча, і холодна вода, опалення. Всі системи працюють», – констатував він.

Своєю чергою директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський розповів, що будівля і обладнання насосної станції перебувало у неналежному стані, воно було вже застарілим: насоси експлуатувалися понад 35 років, споживали багато електроенергії й часто виходили з ладу.

«Виконано ремонт будівлі, повну заміну мереж та обладнання, електричної частини, опалення та вентиляції, ремонт резервуару запасу питної води, облаштування санітарної захисної смуги, автоматизацію технологічних процесів та благоустрій території. На станції встановили сучасне енергоощадне обладнання, яке забезпечить гарантованим стабільним водопостачанням споживачів перинатального центру та забезпечить подачу води на випадок пожежогасіння», – сказа він.

Водночас директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж наголосив, що тепло подається до перинатального центру у штатному режимі. За його словами, всі корпуси опалюються ось уже 1,5 місяці.

Додамо, що  цього року з міського бюджету на перинатальний центр не збираються нічого виділяти.

«В нас є кошти державного та обласного бюджетів, кожен має свою відповідальність. В нас є міські пологові будинки, які фінансуються коштом місцевого бюджету. До речі, ми там приймаємо і багато породіль з області…», – наголосив міський голова Львова.

Як повідомляв Львівський портал, відкриття Львівського перинатального центру щоразу відтерміновують. Нещодавно з’явилася інформація, що його відкриють лише наприкінці лютого, а до цього двері закладу обіцяли відчинити для породіль з початку нового року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *