ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС Словенії встановить у Львові пам’ятник солдатам

Олександр Косик

|

У Львівській мерії відбулась зустріч заступниці посла Республіки Словенія в Україні Матеї Крачун з представниками міської влади. На зустрічі обговорили проект та майбутнє встановлення пам’ятника солдатам на Личаківському кладовищі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 

У робочій зустрічі зі сторони Львівської міської ради взяли участь заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, начальник управління архітектури й урбаністики Юліан Чаплінський, начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко та директор музею «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай.

Заступник посла Республіки Словенія в Україні представила два проекти, серед яких спільно з представниками міської влади вибрали один: вертикальний пам’ятник, висотою 1 м над землею. До кінця тижня Юліан Чаплінський допоможе ініціаторам встановлення пам’ятника з візуалізацією, аби готові документи можна було відправляти на погодження у Міністерство закордонних справ України та Словенії. Після погодження комісії можна буде видавати містобудівні умови й обмеження, проводити підготовчі роботи та встановлювати пам’ятник. Як зазначив Михайло Нагай, директор музею «Личаківський цвинтар», музей допоможе з проведенням підготовчих робіт.

Отож, на зустрічі домовилися про встановлення та відкриття цього пам’ятника у травні 2018 року. На відкриття приїде делегація з Республіки Словенія. Також, зазначимо, такий пам’ятник паралельно планується встановити у Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *