ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали сільського голову, який вимагав хабар від учасника АТО за земельну ділянку

Юлія Шпак

|

Затримали голову Наконечнянської сільської ради Яворівського району, який вимагав кошти від учасника АТО. Про це пише місцеве видання Yavir.net

 

«Сільський голова – Мирон Гула – вимагав 300 000 грн. від учасника АТО за рішення про виділення земельної ділянки під особисте селянське господарство площею 0,25 га. Працівники Управління захисту економіки Нацполіції у Львівській області  задокументували факт хабара. Зловмисника затримали під час отримання неправомірної вигоди. Правоохоронці вилучили триста тисяч гривень, одержані в якості хабара», – йдеться у повідомленні.

Сільський голова затриманий відповідно до статті 208 КПК України, вирішується питання про вручення підозри та обрання запобіжного заходу.

Фігуранту загрожує покарання, передбачене ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *