ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині понад півтисячі військових склали присягу на вірність народу України

Дарина Смеречанська

|

На Львівщині військову присягу на вірність українському народові склали понад півтисячі військовослужбовців-строковиків. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії СВ.

У 184-ому Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ відбувся урочистий ритуал складання Військової присяги на вірність українському народові понад п’ятьма сотнями військовослужбовців строкової служби.

З цієї нагоди до селища Старичі Яворівського району, де дислокується Навчальний центр, завітали командування голова Яворівської районної державної адміністрації Орест Хлян, голова Яворівської районної ради Володимир Сичак, голова Старицької сільської ради Віталій Чичерський, представники Національної академії сухопутних військ, громадськості, духовенства, рідні й близькі молодих воїнів тощо.

Після щирих напутніх слів від високоповажних гостей військовослужбовці в присутності своїх командирів, товаришів по службі та гостей урочистостей проголосили слова Присяги, чим зобов’язались бути відданими захисниками своєї Батьківщини. Після цього їх благословили на добру службу капелани 184-го Навчального центру отець Тарас та отець Назарій.

Присутні на урочистостях мали змогу також ознайомитись зі зразками озброєння та військової техніки, якими оснащені підрозділи Сухопутних військ ЗС України. А по завершенні заходу воїни отримали можливість провести час зі своїми рідними та друзями під час звільнення за межі розташування військової частини.

Ці військовослужбовці були призвані до лав Вітчизняного війська восени цього року. У  184-ому Навчальному центрі вони здобули базові знання та практичні навички за військовим фахом. Зокрема, з тактичної й вогневої підготовок, низки інших військових дисциплін, а також виконали вправи стрільб зі стрілецької зброї.

Вже незабаром ці молоді воїни будуть скеровані для проходження подальшої служби до бойових частин й підрозділів забезпечення Вітчизняного війська. Проте до виконання завдань в районах проведення АТО вони не залучатимуться.

Фото: Академія

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *