ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові змінили правила зарахування малюків у дитсадочки

Катерина Родак

|

Дітей, які у 2017 році не потрапили у дитсадки, першочергово приймуть у дошкільні заклади у 2018-у, а народжених цього року малюків можна буде поставити в чергу 2 січня з 9.00 год. Відповідне рішення сьогодні, 29 грудня, прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, виконком погодив Положення та правил про порядок набору, обліку та забезпечення прозорості у зарахуванні дітей до закладів дошкільної освіти м. Львова.

За словами керівника міського управління освіти Зоряни Довганик, зміни були внесені через вимоги батьків.

«Зміни стосуються безпосередньо зарахування  дітей до дошкільних навчальних закладів, реєстрації на онлайн-платформі lviv.smart.ua. Окрім того, заявки дітей, народжених цього року, можуть бути зареєстровані лише з 9.00 год. першого робочого дня січня наступного року.  Кожній дитині присвоюється індивідуальний номер і дата реєстрації – ці дані фіксуються. Батьки мають право обирати три дошкільних навчальних заклади – вони мають право змінювати ці навчальні заклади до 30 травня поточного року. Тобто вони обирають за пріоритетністю – якщо дитина не потрапила до одного садочка, вона зсувається і може бути зарахована у два інші навчальні заклади», – розповіла вона.

Окрім того, змінився перелік пільгових категорій. Відтепер діти поліцейських і прокурорів не  є пільговиками і не мають права першочергового вступу.

«20% від списового складу дітей, які зараховуються до певної вікової групи,– це будуть діти пільгової категорії, аби батьки могли чітко орієнтуватися, чи до цієї групи буде зараховано троє чи четверо дітей пільгової категорії. Діти, які не потрапили цього року, їхні заявки автоматично були перенесені до нової електронної системи для зарахування їх на 1 вересня 2018 року. Вони зараховуються першочергово», – зазначила Зоряна Довганик.

Згідно нового Положення, електронне зарахування дітей 2-6-ти років здійснюється 1 червня, а прийом до ЗДО – впродовж червня-серпня та впродовж навчального року при наявності вільних місць.

Також батьки самостійно стежать за наявністю вільних місць у відповідному ЗДО та прохідним бар’єром через офіційний веб-портал мережі ЗДО Львівської міської ради за адресою: http://edu.smart.lviv.ua/. 2.9. Електронний перевід дітей по групах проводиться 1 вересня, враховуючи корекції, які керівник ЗДО заявляє з 10 до 15 серпня (формування груп компенсуючого типу). Діти старших груп залишаються на повторний курс лише за заявою батьків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *