ОСТАННІ НОВИНИ

Незаконні рубки у області впали на 30%, - головний лісівник Львівщини

Соломія Головіна

|

За результатами дев’яти місяців цього року незаконні рубки лісу у Львівській області впали на 30%. Про це сьогодні, 29 грудня, під час брифінгу повідомив начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, передає кореспондент Львівського порталу.

 

На питання про те, які площі лісів Львівщини «облисіли» внаслідок незаконних рубок, він відповів:

«Незаконні рубки вимірюються в кубометрах. Якщо говорити про цифри, то за результатами 9 місяців вони менші на 30% ніж торік. І це є свідченням того, що на сьогодні ведеться ефективна боротьба з незаконними рубками в області за допомогою, в першу чергу, лісової охорони, Держекоінспекції, відповідних правоохоронних органів. У нас є відповідна протоколи взаємодії з правоохоронними органами, в кожному лісогосподарському підприємстві є спеціальні рейдові бригади, ми також залучаємо громадські організації, зокрема, звільнених від служби АТОвців. І це дає відповідні позитивні результати».

Водночас Анатолій Дейнека розповів, що цього року у області провели понад 1200 рейдів із виявлення незаконних рубок. Так, під час кожного третього-четвертого рейду фіксували відповідні лісопорушення. Інформацію про  понад 250 випадків незаконних рубок передано в правоохоронні органи.

На його переконання, дуже ефективним методом боротьби з незаконними рубками і незаконним обігом деревини є електронний облік.

«На державних лісогосподарських підприємствах він вже впроваджений на 100%. Сьогодні кожен кубометр, кожен асортимент, який заготовлюється в державних лісогосподарських підприємствах маркується відповідним чіпом і інформація про нього вноситься в єдину державну систему електронного обліку деревини. Завдяки цьому можна відстежити, де заготовлена деревина і кому реалізована», – розповів він.

Відтак, за словами Анатолія Дейнеки, зараз важливо, щоби інші лісокористувачі, зокрема, «Галсільліс» і військові лісгоспи також забезпечили маркування деревини і електронного обліку на 100%, адже вони ведуть господарство, фактично, на третині всіх лісових земель області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *