ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відбулась українсько-польська акція «Миколай без кордонів»

Омелян Шевчук

|

На Старосамбірщині відбулась щорічна українсько-польська акція «Миколай без кордонів». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

 

За даними відомства, у четвер, 28 грудня, відбувся спільний українсько-польський транскордонний захід «Миколай без кордонів» на території Старосамбірського району Львівської області.

До залізничної станції «Нижанковичі», Старосамбірського району, з м. Перемишля, Республіка Польща, прибула дрезина з подарунками для понад 300 українських дітей загиблих Героїв антитерористичної операції на сході України; дітей, батьки яких служать в зоні АТО; дітей з особливими потребами; дітей польського походження, дітей та учнів 1 – 4 класів школи в смт. Нижанковичах Старосамбірського району.

Ця акція покликана нівелювати бар’єри по обидві сторони кордону, а також сприяти налагодженню добросусідських відносин в прикордонному регіоні та розвитку транскордонного співробітництва

Успішне прибуття дрезини відбулося завдяки проведеній у 2016 році акції «Перша залізнична Бещадська Сикиризада», коли закинуту 22 роки тому колію було очищено від дерев та кущів, і по ній поїхав перший невеликий ремонтний поїзд.

В приміщенні школи в смт. Нижанковичі відбулося театралізоване дійство для наймолодших учасників акції та урочисте вручення подарунків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *