ОСТАННІ НОВИНИ

Львову зареєстрували новий Статут

Олександр Косик

|

Начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський передав міському голові Андрію Садовому зареєстрований в управлінні юстиції Статут територіальної громади міста Львова. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 

«З нагоди Дня місцевого самоврядування у нас було пленарне засідання сесії міської ради, і одне з найголовніших питань, яке ми розглядали, це було питання стосовно статуту міста Львова. І ми в цьому залі прийняли рішення про новий статут. Епопея зі статутом має дуже довгий період, але маючи підтримку управління юстиції, ми маємо сьогодні ще один добрий день для міста Львова», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Сім років Львів чекав на статут територіальної громади. Управління юстиції розглянуло статут, який був наданий для державної реєстрації, ми уважно вичитали його на відповідність Конституції, законам України, і сьогодні ми здійснили державну реєстрацію статуту. Сьогодні історичний день для міста Львова, і дуже тішуся тим, що можу передати міському голові зареєстрований статут і свідоцтво про державну реєстрацію. Останніх сім років Львів був без статуту, і я впевнений, що цей статут задасть новий виток розвитку місцевої демократії у місті Львові», – сказав начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський.

Нагадаємо, на пленарному засіданні 7 грудня 2017 року Львівська міська рада прийняла Статут територіальної громади міста Львова. Закон передбачає реєстрацію Статутів територіальних громад в органах юстиції, тому управління «Секретаріат ради» було скеровано Статут на реєстрацію до Головного територіального управління юстиції у Львівській області.

Довідка

31.03.2016 було утворено робочу групу з підготовки нової редакції Статуту територіальної громади м. Львова. До складу робочої групи увійшли депутати Львівської міської ради, посадові особи виконавчих органів ради, громадські діячі, представники освітніх та експертних середовищ. Очолив робочу групу секретар ради Анатолій Забарило. З часу утворення робочою групою було проведено 21 засідання.

З метою вивчення думки громадськості, експертів, спеціалістів, з 24.07.2017 до 11.09.2017 року проводилося публічне громадське обговорення положень проекту нового Статуту.  З 10 по 27 листопада 2017 року була проведена правова експертиза проекту Статуту територіальної громади міста Львова.

07.12.2017 на пленарному засіданні Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу від 07.12.2017 року № 2667 «Про Статут територіальної громади м. Львова».

Статут територіальної громади м. Львова складається із 12 розділів, які містять 81 статтю, преамбулу і 3 додатки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *