ОСТАННІ НОВИНИ

Із наступного року мешканцям Львівщини готують подорожчання проїзду у маршрутках?

Соломія Головіна

|

На початку наступного року керівництво Львівщини і перевізники обговорять складові тарифоутворення проїзду у маршрутках області, зокрема, і можливе подорожчання вартості. Про це сьогодні, 27 грудня, під час прес-конференції повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає Львівський портал.

 

За його словами, під час останньої зустрічі з перевізниками у грудні було домовлено зустрітися ще раз на початку наступного року і обговорити тариф на проїзд у маршрутках Львівщини. Перевізники своєю чергою пообіцяли не піднімати ціну до середини січня.

«Під час останньої зустрічі досягнуто домовленості, що до середини січня підніматися вартість проїзду не повинна. Всередині місяця ми спільно продискутуємо складові тарифоутворення. Кожна людина нині бачить ріст вартості пального на АЗС, і, звичайно, що перевізники будуть спонукати змінювати вартість проїзду. Але, якщо це буде необґрунтована зміна, то, звичайно, ми спонукатимемо правоохоронні органи перевіряти їхнє тарифоутворення і витрати», – сказав Олег Синютка.

Водночас він додав, що ОДА не вповноважена впливати на утворення цих тарифів.

«На превеликий жаль, уряд в рамках дерегуляції обмежив можливості облдержадміністрацій впливати на затвердження та погодження тарифів. Тобто, сьогодні встановлення тарифів є виключною компетенцією перевізників», – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *