ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували посібник з військового лідерства для морської піхоти

Олександр Косик

|

У Національній академії сухопутних військ презентували посібник з військового лідерства для підрозділів Морської піхоти «Вести! Боротися! Перемагати!». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії.

 

Презентував видання для майбутніх офіцерів один із його авторів отець Андрій (Зелінський), військовий капелан 36-ї окремої бригади морської піхоти Військово-морських сил Збройних Сил України.

За його словами, посібник висвітлює не тільки тему місії Морської піхоти ЗС України, але й проблеми формування особистості воїна, захисника та побратима, незалежно від його приналежності до роду військ. Останній розділ посібника – клятва морського піхотинця.

«Це, мабуть, перша не просто перекладена з іншої мови настанова з військового лідерства. А насправді український продукт, створений за участю українських воїнів – від солдатів до старших офіцерів. Втім, безумовно, ми не могли відмовитись від кращого світового досвіду. Насамперед, йдеться про досвід формування військових лідерів у арміях США, Ізраїлю та Великобританії», – розповів він.

На переконання отця Андрія, у цьому виданні ідеологія воїна викладена не просто як настанова професіонала, а як життєвий шлях переможця.

Посібник розповідає про місію та основні цінності Морської піхоти України. Видано його за підтримки Генерального штабу Збройних Сил України, Українського кризового медіа-центру, Посольства США в Україні та ГО «Дух Америки». Загальний наклад – 6050 примірників. Також серед військовиків він розповсюджується в електронному вигляді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *