ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Порошенко вніс проект закону про антикорупційний суд

Олександр Косик

|

Президент Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради проект закону про створення Вищого антикорупційного суду. Проект закону зареєстрували 22 грудня, проте текст законопроекту поки що недоступний. Про це пише  ВВС Україна, передає Львівський портал.

 

Депутати зможуть розглянути його не раніше 16 січня наступного року.

Створення окремого антикорупційного суду є однією з ключових вимог до України з боку західних партнерів, зокрема ЄС та Міжнародного валютного фонду. Від створення цього суду залежить отримання Україною чергового траншу кредиту МВФ, а також продовження програми макрофінансової допомоги ЄС.

Західні партнери наголошують на необхідності посилення боротьби з корупцією в Україні. Вони підтримують роботу незалежного Національного антикорупційного бюро. Проте для посилення боротьби з корупцією Україна має на відкритому конкурсі створити незалежний антикорупційний суд, який буде швидко розглядати кримінальні справи, які розслідує НАБУ.

Зазначимо, що українська влада обіцяла створити цей суд ще на початку літа 2017 року. Останні кілька місяців у парламенті блокували створення суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *