ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області побільшало вакансій

Олександр Косик

|

У січні-листопаді поточного року база вакансій складалася із 67,1 тисяч пропозицій працевлаштування, що на 13,1 тисяч більше ніж торік. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Станом на початок грудня в області було 7026 вільних робочих місць і вакантних посад, з них 5087 – для робітників, 1294 – для службовців, 645 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки. За професійними групами найбільший попит на робочу силу спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (32,1%), а також на робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин (27,8%).

Відтак, зросли можливості служби зайнятості щодо працевлаштування. За сприяння посадовців центрів зайнятості у січні-листопаді ц. р. місцем праці забезпечено 51,5 тис. осіб, що на 4,8 тис. більше ніж торік. Здебільшого клієнтів вдавалося залучити до продуктивної зайнятості до набуття статусу безробітного (67,9%). Якщо ж на ринку праці для безробітних не було прийнятної роботи відповідно до освіти та професійного досвіду, їм пропонувалося опанувати новий фах або підвищити кваліфікацію. Загалом професійним навчанням упродовж 11 місяців п. р. охоплено 9,8 тис. безробітних, з котрих 93,1% після вишколу повернулися до трудової діяльності.

Послугами служби зайнятості з питань працевлаштування упродовж 11 місяців скористалися 48,4 тис. безробітних, що на 10,7 тис. меншеніж у відповідному періоді попереднього року. На кінець листопада 13,8 тис. жителів області були офіційно визнані безробітними, з них 60,6% – жінки, 41,9% – молодь віком до 35 років. За професійною ознакою найбільшу частку клієнтів служби зайнятості – 20,8%– складали ті, хто відноситься до законодавців, вищих державних службовців, керівників і менеджерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *