ОСТАННІ НОВИНИ

На вихідних у Львові прогнозують складні погодні умови: містянам нагадують про безпеку під час снігопаду

Юлія Шпак

|

Щозими через рясні снігопади та ожеледиці, через перепади температур повітря зростає травмонебезпека як для пішоходів, так і для автомобілістів. Тому львів’янам нагадують, що дотримання основних правил безпеки вберігає від різного виду травм під час руху.

 

«Так, за інформацією синоптиків, 23 грудня на дорогах збережеться ожеледиця, місцями пориви західного вітру 15 – 20 м/с, ожеледь. Часом мокрий сніг, вдень з дощем. Впродовж 24 – 25 грудня збережуться пориви західного вітру 17 – 22 м/с, опади очікуються від помірних до невеликих у вигляді дощу. Львів’янам нагадують, що дотримання основних правил безпеки вберігає від різного виду травм під час руху», – йдеться у повідомленні Львівської міської ради.

Техніка безпеки в ожеледь для водіїв.

– при сильних снігопадах та ожеледі слід, по можливості, користуватися громадським транспортом, щоб муніципальні служби міста вільно могли розчищати дороги від снігу і льоду, та щоб не утворювалися корки на дорогах, які значно уповільнюють рух абсолютно будь-якого міського транспорту.

– перед виїздом слід уважно оглянути свій автомобіль на справність (гальма і гуму на шинах в першу чергу). Пам’ятайте, що взимку на літній гумі їздити небезпечно.

– при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ, потрібно обов’язково знизити швидкість до мінімуму.

– слід дотримуватися безпечної дистанції між іншими транспортними засобами

– при необхідності – вмикати габаритні вогні або протитуманні ліхтарі.

– з особливою обережністю слід рухатися по мостам та естакадах.

– намагайтеся уникати ризикованих маневрів на дорозі, щоб уникнути аварійних ситуацій на слизькій дорозі і вберегти себе та інших учасників руху від травм.

рекомендується утриматися від подорожей і переїздів на далекі відстані.

Техніка безпеки в ожеледь для пішоходів.

– пішоходам рекомендується рухатися по тротуарах з особливою обережністю, обходити лід, дивитися під ноги.

– дорогу переходити тільки у встановлених для цього місцях – на спеціальних пішоходних переходах різного типу (втім, це правило відноситься до будь-якої погоди).

– не слід швидко бігти, адже можна послизнутися і впасти: ходити слід акуратно і спокійно, а переходити дорогу тільки на зелене світло світлофору.

– при ходьбі ноги краще розслабити і трохи зігнути в колінах, ступати при цьому потрібно на всю підошву.

– не тримати руки в кишенях, тому що це погіршує можливість утримати рівновагу, до того ж падіння в такій позі збільшує ризик отримати важкі травми при падінні.

– рекомендується обходити металеві кришки каналізаційних люків, тому що дуже часто вони покриваються в холод льодом.

– будьте обачні навіть на тротуарі, адже в ожеледь автомобіль може занести з дороги і на пішохідну територію.

Пам’ятайте, що виявити перелом у дитини може тільки рентген, тому при найменшій підозрі на травму потрібно терміново звернутися за допомогою до лікарів в травмпункт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *