ОСТАННІ НОВИНИ

Військові вибороли своє право на триразове харчування, - рішення суду

Лаврентій Дубич

|

Сьогодні, 21 грудня, постановою Львівського апеляційного адміністративного суду залишено без змін постанову суду першої інстанції, яка визнала право військовослужбовців на триразове харчування. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат України Ігор Васюник.

 

«Наші військові таки навчились в судах відстоювати свої права проти абсурдних рішень чи халатності вищого керівництва! «Залізна» 24 бригада відстояла у всіх судових інстанція законне право для всіх військовослужбовців, які служать (перебувають на ротації) у військових частинах в особливий період, на триразове харчування», – підкреслив нардеп.

«Абсурдність цієї історії, коли командирів військових частин хочуть штрафувати за те, що вони за державний кошт тричі на день годували наших захисників, раніше описав тут. І цинізмом було те, що навіть після того, як військові виграли суд першої інстанції, Західне територіальне управління аудиту Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони України подало ще й апеляцію. Подало апеляцію, знаючи, що військові командири стали заручниками усіх наслідків неврегульованої нормативно-правової бази.

Але справедливість таки є, і на це судове рішення можуть посилатись командири військових частин по всій Україні!», – наголосив Ігор Васюник.

Нагадаємо, що головними «героями» цієї ситуації є керівництво Західного територіального управління аудиту Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони України. Працівники управління провели перевірку військової частини «В4680» (м. Яворів, постійне місце дислокації 24-ї окремої механізованої «залізної» бригади) і вирішили, що командування «залізної» бригади не мало право годувати військових тричі на день, а лише один раз. При цьому аудитори посилались на Постанову про харчування КМУ №426, яка регулює порядок харчування військових службовців у мирний період (!) і передбачає харчування контрактників один раз на день.

«Військові командири стали заручниками усіх наслідків неврегульованої нормативно-правової бази. І якщо командир несе відповідальність за три тисячі бійців – то він приймав або «людське», або «по-закону» рішення. В даному випадку – годувати своїх бійців один чи три рази на день. І не лише 24-та бригада стала заручниками такої ситуації. Але лише 24-та бригада звернулась в суд, звернулась до мене по захист і висвітлення цієї проблеми публічно», – наголошував Ігор Васюник.

Як раніше повідомляв Львівський портал, командир 24-ої бригади, полковник Анатолій Шевченко через суд змушений доводити, що його солдати та підлеглі мають право на триразове безкоштовне харчування за рахунок держави. Тобто доводити, що військові, які захищають Україну від військової агресії Росії, мають право їсти три рази на день.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *