ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на місці вілли 19 століття таки зведуть новобуд?

Єва Корнійчук

|

У Львові власник старовинної вілли Люсія, що на вул. Свєнціцького, 16, таки зруйнував історичну  пам’ятку. Про це у Facebook повідомила історик архітектури Тетяна Казанцева.

 

Як відомо, раніше у міській раді зазначали, що архітектори знайшли спільну мову з власником будівлі і домовляються про її відновлення. Також у мерії подали звернення до Мінкульту про включення цієї вілли до переліку пам’яток. Проте 19 грудня львів’яни зафіксували знищену віллу Люсію.

Нагадаємо, вілла Люсія була збудована в кінці 19 століття для родини радника цісарсько-королівського пана Олпінського. І протягом того часу до 39-го року використовувалась як однородинний будинок. В радянський час цю віллу націоналізували і там зробили 5 помешкань. Оскільки її поділили, перепланували, мешканцям жилося доволі некомфортно. Цим і скористались  люди, які хотіли викупити цю будівлю, тому мешканці радо продали свої помешкання. А новий власник, який створив там ОСББ, мав на меті побудувати там будинок.

Власник двічі звертався до управління охорони історичного середовища ЛМР щодо погодження історико-містобудівного обґрунтування «Будівництва багатоквартирного житлового будинку на даній ділянці зі знесенням існуючого».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *