ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський «ОХМАТДИТ» отримав стерилізаційне обладнання за майже 150 тисяч євро

Соломія Григор'єва

|

«Klitschko Foundation» передає Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» нове медичне устаткування для стерилізаційної кімнати. Кошти на нього виділила німецька благодійна організація «Ein Herz für Kinder». Вартість обладнання – 4 263 676 гривень, передає Львівський портал.

 

Нове обладнання допоможе підвищити рівень безпеки пацієнтів, збільшити пропускну здатність лікарні та уникнути розповсюдження нових хвороб. Головна лікарка лікарні «ОХМАТДИТ» Мар’яна Возниця запевняє, що це обладнання – це основа, без якої медичному закладу дуже важко працювати.

«Дуже важливо, що фонд відгукнувся на наше прохання допомогти саме з новою стерилізаційною. Тому що найважливішою для нас всіх є безпека наших пацієнтів. Без висококласної сучасної стерилізаційної існує велика небезпека того, що можуть виникнути ускладнення після операційних втручань і пацієнти можуть затриматись в нашій лікарні на невизначений термін», – розповіла Мар’яна Возниця.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак зазначила, що це обладнання важливе для всієї області, адже за державні кошти цього б неможливо було купити.

«Сьогодні, коли бюджетне фінансування дуже обмежене, ми не маємо коштів навіть на найважливіші медикаменти, придбання обладнання перетворюється в мрії, які важко реалізувати. Тому завдяки фонду ми маємо добру подію не лише для цієї лікарні, а й для всієї медицини Львівщини», – додала  директор департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак.

За кошти благодійників були закуплені 2 парових стерилізатори для інструментів, матеріалів, текстилю, пакувальну машину, систему водопідготовки, меблі з нержавіючої сталі та налобний освітлювач.

«Медична сфера – це не основний наш вектор допомоги, бо найголовнішими сферами, які ми розвиваєм, є спорт, освіта та наука, але ми вважаємо, що коли до нас звертаються такі заклади, як «ОХМАТДИТ», ми повинні відгукнутися і знайти партнерів, які можуть допомогти. Тому ми вдруге в історії свого існування допомагаємо медичному закладу. Зараз ми налагодили співпрацю з львівським «ОХМАТДИТом», щоб діти, які є нашою найбільшою цінністю, були здорові і захищені», – сказала директор «Klitschko Foundation» Аліна Носенко.

Додамо, що фонд не планує зупиняти свою співпрацю з львівською лікарнею і планує ще шукати кошти на додаткове обладнання для цієї стерилізаційної кімнати та для хірургічного відділення.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *