ОСТАННІ НОВИНИ

Пробне ЗНО-2018: коли реєструватись та де проходити

Соломія Григор'єва

|

З 9 по 31 січня 2018 року в Україні триватиме реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання 2018 року. Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк рекомендує всім абітурієнтам реєструватись на пробне ЗНО, бо це реальна можливість перевірити свої знання і спробувати цю процедуру заздалегідь. Про це вона розповіла сьогодні, 19 грудня, на прес-конференції, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Незважаючи на те, що реєстрація на пробне ЗНО тримає в січні саме тестування проводитимуть у березні. Відтак пробний тест з української мови та літератури проводитимуть 24 березня, а 31 березня – з усіх інших предметів.

«Львівський центр щороку надає бонуси при реєстрації: роботи 100 перших осіб, які зареєструються на пробне з української мови, 200 – з іноземної мови і 300 – з математики будуть перевірені екзаменаторами і вони будуть знати свої результати. Ця практика дуже подобається абітурієнтам. Минулого року 100 зареєстрованих осіб з української мови назбиралось за 24 хвилини», – розповіла Лариса Середяк.

Оскільки охочих пробувати ЗНО «на смак» є значно менше ніж всіх абітурієнтів, що пукти проведення цих тестувань будуть не всюди. До прикладу, 24 березня пункти будуть відкриті майже у всіх районних центрах Львівської області, а 31 березня – у Львові, Дрогобичі, Самборі, Стрию, Новояворівську, Червонограді, Бродах, Жовкві та Сокалі. Зазначимо, що іноземну мову здаватимуть лише у 5 містах Львівщини.

Також нагадаємо, що пробне ЗНО є платним. Цьогоріч вартість участі у такому тестуванні становить 132 гривні за одне ЗНО.

Реєстрація учасників здійснюватиметься лише в Інтернеті на сайті ЛРЦОЯО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *