ОСТАННІ НОВИНИ

Доба у зоні АТО минула без втрат

Юлія Шпак

|

В лавах наших захисників внаслідок ворожої активності втрат немає. У результаті ворожих обстрілів, минулої доби не постраждав і не загинув жоден український військовослужбовець. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі.

 

Луганський напрямок

В цілому зафіксовано 10 прицільних обстрілів оборонних укріплень нашого війська, які вирізнялися високою інтенсивністю, щільністю та тривалістю вогню. Тут противник активно використовував важке озброєння, намагаючись заподіяти українській стороні якнайбільше шкоди, випустивши понад 200 різнокаліберних снарядів. Найбільш напруженою ситуація склалася на Світлодарській дузі. Особливо підло, цинічно та підступно учора тут повелися незаконні збройні формування окупанта.

Проросійські негідники свідомо і прицільно обстріляли селище Новолуганське. По оселям, де мешкають мирні громадяни, ворог випустив щонайменше 40 реактивних снарядів із систем залпового вогню, також не припиняючи обстрілів у цьому районі й у інший час, крім того, із різнотипного озброєння. Військовослужбовці Збройних Сил України разом із представниками інших силових відомств продовжують надавати допомогу постраждалим мешканцям Новолуганського.

Зокрема, військовим медикам від початку варварського обстрілу окупантом цього населеного пункту вдалося стабілізували стан восьми постраждалих, серед яких є 6 жінок старшого віку і одна шестирічна дитина. Всіх поранених доправлено до найближчих стаціонарних медзакладів.

Загалом у селищі пошкоджені 50 будинків, 9 багатоповерхівок, дошкільний навчальний заклад, загальноосвітня школа та фельдшерсько-акушерський пункт. Населений пункт частково знеструмлено через пошкодження лінії електропередач, пошкоджено також і місцевий газогін.

Донецький напрямок

Тут російсько-окупаційні сили провели 6 прицільних злочинних обстрілів, вкотре порушивши режим тиші та Мінські угоди.

До найсуттєвішого напруження на Донеччині призвела активність «гібридних» найманців на підступах до Пісків. Тут противник на понад, як дві години влаштував для українських військових буквально вогняну зливу із 67-ми 120-мм та 45-ти 82-мм мінометних снарядів. Також тут упало кілька 122-мм снарядів із важкої артилерії. Неподалік Пісок уранці та Водяного увечері фіксувалася активність і БПМ противника. До всього, по оборонцям Авдіївки та Водяного окупант випустив до декілька 82-мм мін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *