ОСТАННІ НОВИНИ

Два тижні до Нового року: у скільки обійдуться три головні страви святкового столу

Катерина Родак

|

До Нового року залишилось усього два тижні, відтак саме час готуватись до святкового застілля. Львівський портал за допомогою платформи Shuvar.info розповідає, у скільки обійдуться цього року три традиційні новорічні страви: олів’є, оселедець під шубою та холодець.

 

Олів’є:

Кілограм лікарської ковбаси, яка є незамінною частиною головної новорічної страви, коштує в  середньому 115 гривень за кілограм. Кілограм картоплі – 3.20 грн, моркви- 3.40. Якщо раптом солоні огірки у запасах закінчились, то можна купити літр соління за 37 грн/грн. Консервований горошок сьогодні у магазинах Львова коштує в середньому 30 грн за банку. Майонез можна придбати за ціною 50 грн за 850 громове відерце.

Оселедець під шубою:

Картоплю, моркву та майонез можна позичити із інгредієнтів до салату «Олів’є». Слабосолений оселедець в середньому вартує 55 гривень за кілограм. Буряк сьогодні коштує 4 гривні за кілограм.

Холодець:

Українські традиційні дриглі цього року вийдуть суттєво дорожчими, адже значно зросли ціни на основний інгредієнта – м’ясо. До прикладу, слинний ошийок в середньому на оптовому ринку коштує 118 гривень за кілограм, свинна голяшка – близько 50 грн за кг.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *