ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні у Львові запрацює Зимова резиденція. Програма заходів

Вероніка Рой

|

Палац Потоцьких – Зимова резиденція Львова є відкритим майданчиком для виступів та презентацій, усі охочі зможуть представити свій творчий доробок. Триватиме захід на території Палацу Потоцьких з 15 грудня 2017 року до 15 січня 2018 року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Упродовж кожного тижня усі охочі можуть взяти участь у квесті «Жив-був пес у Потоцьких» на експозиціях Палацу Потоцьких та заповнити анкету учасника. Щоп’ятниці о 17.00 відбуватиметься розіграш призів між переможцями квесту. В останній день Резиденції, 15 січня 2018 р,. о 15.30 відбудеться розіграш головного приза між усіма учасниками квесту, які надали правильні відповіді.

Щонеділі о 13.00 на відвідувачів чекає чудова екскурсія Соломії Трильовської «Різдвяні оповідки про Львів», яка починається від Оперного театру і завершується у Палаці Потоцьких. У зв’язку зі святами, екскурсію 7 січня 2018 р. перенесено на 8 січня 2018 р.

Усі відділи Львівської національної галереї мистецтв працюють за зимовим графіком: вівторок-п’ятниця 10:30-17:00, субота-неділя, 10:00-17:00. Вихідний день – понеділок.

У новорічну ніч територія Зимової резиденції Львова буде відкрита для відвідувачів з 10:00 год. 31 грудня 2017 р. до 02:00 год. 01 січня 2018 р.

Увага: у святкові дні 25 грудня та 1, 7, 8, 15 січня музеї Галереї не працюватимуть.

Водночас організатори запрошують на виставки в Палац Потоцьких (вул. Коперника, 15). Зокрема діятимуть постійні експозиції: І-й поверх – виставка Інтер’єри Палацу Потоцьких, ІІ-й поверх – виставка Європейське мистецтво XIV – XVIII ст.

До 21 грудня 2017 усіх охочих чекають на виставці «Інфанта Маргарита у Львові». Виставка відбувається у форматі зустрічі з однією картиною. Донедавна вважалось, що цей чудовий портрет написаний Дієго Веласкесом. Одна із найцінніших картин, що знаходяться в Україні, безумовний шедевр періоду «золотої доби» іспанського малярства. Портрет інфанти Маргарити Терези належить колекції Музею Богдана та Варвари Ханенків у Києві та має багату історію численних мандрувань приватними колекціями Європи. На виставці також є інсталяція – сукня та прикраси а-ля інфанта, які можна одягати і фотографуватись.

Цікавими для поціновувачів мистецтва будуть і виставки Палацу Лозинських, що на вул. Стефаника, 3.  Постійна експозиція – Європейське мистецтво ХІХ – ХХІ ст.

До 15 січня 2018 діятиме виставка «Carte Postale: Жінка на зламі епох» (ІІ пов.). Виставка ретро-листівок кінця ХІХ – початку ХХ століття з приватної колекції Оксани Бобошко Вандерховен Oksana Boboshko-Vanderhoeven. На поштівках характерні зображення струнких, вигнутих, як стебло, жінок, з розпушеними пасмами волосся у дивних кучерях. Сецесійні художники обожнювали гармонійну єдність людини і природи, яка слугувала скарбницею творчо інтерпретованих декоративних мотивів та форм.

До 20 січня 2018 виставка «Музей князів Любомирських. Не/забута історія». Збірка мистецьких творів Музею князів Любомирських стала значною складовою Львівської картинної галереї у 1940 році. Після Другої світової війни колекція розпорошувалася поміж львівськими музеями, частина була вивезена за межі Галичини. Пропонована виставка вперше знайомить із численними відреставрованими експонатами з цієї збірки. Впізнані і невідчитані портрети знатних осіб, ніби профілі в соцмережах, розповідають кожен свою Історію. Батальні сцени, історичні події, міфологічні сюжети, натюрморти. Час долучити шмат цікавої, забутої чи пригаданої історії.

Контактувати з організаторами:

у Фейсбуці подія “Палац Потоцьких – Зимова резиденція Львова”

https://www.facebook.com/events/134563190576619/

за номерами телефонів +38 067 250 50 00 або +38 067 011 11 05.

Програма заходів

 

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *