ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині візьмуться за реставрацію монастиря, якому більше 200 років

Катерина Родак

|

На виготовлення проектно-кошторисної документації на реставраційні роботи з пристосування келій Домініканського монастиря у Жовкві витратять майже мільйон гривень. Про це йдеться в оголошенні, опублікованому на Prоzorro, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Монастир є пам’яткою національного значення .

Замовником робіт є Державний історико-архітектурний заповідник у місті Жовкві. Очікувана вартість реставрації 980 тисяч гривень.

Згідно технічної документації, на об’єкті передбачається виконати комплекс  науково-проектних робіт відповідно до державних будівельних норм, якими визначаються вимоги до функціональних об’єктів відповідного  рівня, інженерного оснащення, санітарних, протипожежних, природоохоронних вимог.

Крім цього проектні роботи повинні передбачати повне вирішення інженерного забезпечення комплексу. Підрядник повинен запропонувати систему опалення з використанням та комбінацією різних джерел тепла, запроектувати використання сонячної енергії для забезпечення теплої води, вирішити питання водопостачання та відведення стоків, електропостачання. Мають бути запроектована вентиляція та кондиціювання, слабострумні мережі.

Проект пристосування повинен передбачати максимальне збереження автентичних планувань пам’ятки.

Довідка:

Корпус келій є частиною комплексу колишнього монастиря Домініканів.  Будівництво комплексу монастиря здійснила Теофілія Собєська, мати короля Яна III. Комплекс монастиря зайняв територію давнього цвинтарю і каплиці Діви Марії. Територія монастиря примкнула до північного та східного прясел міських оборонних стін з круглою наріжною вежею, побудуваних в пер. чв. XVII ст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *