ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили тренувальний комплекс для підготовки рятувальників

Олександр Косик

|

У рамках програми «Polska Рomoc 2017-2018» на навчально-тренувальному полігоні Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відбулось відкриття багатофункціонального тренажеру для практичної підготовки рятувальників. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС України у Львівській області.

 

Головною перевагою комплексу є можливість створення реального ефекту, що виникає під час пожежі в житлових будинках. Цей комплекс буде слугувати потужним підсиленням практичної складової навчального процесу, де кожен майбутній рятувальник зможе випробувати себе та відпрацювати набуті теоретичні знання. Близько 20 таких тренувальних комплексів функціонує на території Польщі, і ще 2 за її межами, й один з них в Україні.

Зазначимо, що комплекс є багатомодульним тренажером контейнерного типу, вагою 31 т. Складається він з приміщень, оснащених спеціальним обладнанням та пристроями, що дозволяють виконувати тренувальні вправи з тактики рятувальних дій та пожежогасіння. Конструкція тренажеру дозволяє переносити його у будь-яке місце з відповідно підготовленою основою та скласти у вигляді корпусу.

З’явився такий комплекс у Львові в рамках виконання Програми «Польська допомога 2017-2018» та реалізації міжнародного проекту «Підтримка системи навчання добровільної пожежної охорони, а також підвищення кваліфікації державних рятувальних служб України», яка фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *