ОСТАННІ НОВИНИ

«Особисті історії Революції Гідності». У Львові нині відкриють виставку про майданівців

Дарина Смеречанська

|

Сьогодні у меморіальному музейному комплексі тоталітарних режимів «Територія Терору», що у Львові на просп. В. Чорновола, 45г, відкриють виставку «Особисті історії Революції Гідності», яка презентує ключові події перебігу Революції гідності крізь призму індивідуального досвіду її учасників та свідків. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Протягом листопада музей «Територія Терору» проводив збір світлин та артефактів, пов’язаних з Євромайданом.

«Була пророблена інформаційна кампанія по збору світлин, відео із Майдану, і на основі того, що до нас надійшло, ми зробили експозицію. Вона вийшла дуже яскравою, до нас долучилися організації Музей Майдану Києва, Львівське студентське братство, тобто всі небайдужі. В цій виставці ми представили особисті історії простих громадян, українців, деякі з них досі невідомі.

На фоні виставки в нас будуть відбуватися кінопокази, лекції, дискусії, семінари. Наприклад, сьогодні до нас приїде колега з Музею Революції Гідності Києва, тому що насправді ніхто до кінця не знає, як правильно працювати з цією темою. Але для нас було важливим пам’ятати, згадати і стати тим місцем для всіх українців, куди вони можуть прийти і пам’ятати разом із нами.

Виставка працюватиме від сьогодні до 14 лютого наступного року щочетверга і щоп’ятниці з 9 до 18 години, водночас якщо хтось захоче якусь ексклюзивну історію, екскурсію в суботу чи неділю, у будь-який час, – ми залюбки відкриємо наш музей. Вхід безкоштовний, оскільки працюємо у тестовому режимі і готуємось до відкриття», – розповіла Ольга Гончар, директор Меморіального музею «Територія Терору».

Як зауважила Ольга Гончар, виставка презентує ключові події перебігу Революції гідності крізь призму індивідуального досвіду її учасників та свідків.

«Ця виставка апелює до розуміння цінності життя людини, прав та обов’язків, свободи та відповідальності громадянина через переосмислення насильства, застосованого проти мирних демонстрантів», – каже вона.

Відкриття виставки відбудеться о 16.30. Вхід – вільний. Працюватиме протягом 12-15 грудня. Надалі – щочетверга і щоп’ятниці з 10.00 до 18.00 до 14 лютого. Вхід вільний.

Також запрошують усіх охочих на відкритий семінар, присвячений питанню роботи з тематикою Революції Гідності, який відбудеться одразу після відкриття виставки – о 18.30. Перед слухачами виступить провідний художник Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні Ольга Сало. До обговорення та дискусії запрошуються музейні працівники, історики, культурологи та всі, хто цікавиться музейною справою та подіями Революції Гідності.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *