ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'ян нині кличуть на Андріївські вечорниці у Шевченківський гай

Дарина Смеречанська

|

У Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького сьогодні, 12 грудня, відбудуться два заходи, присвячені празнику Андрія. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Так, о 14.30 у хаті із с. Шандровець розпочнеться майстер-клас із реконструкції «Бойківських вечорниць на Андрія». На вечорницях  лунатимуть приспівки, пісні, ладканки і навіть вівкання, і звісно, дівчата ворожитимуть на майбутню долю.

Дещо пізніше, з 18.00 до 21.00, Музей спільно зі Соціальним відділом Студентської ради міста Львова та Громадською організацією «Обереги» проведуть “Вечорниці на Андрія”, спеціально організовані для студентів львівських вишів. Хлопці матимуть змогу випробувати силу, кмітливість, вправність, пройдуть обряд посвяти у парубоцтво, візьмуть участь у майстер-класі із виготовлення об’ємних виробів із соломи (великі солом’яний бик та баран). Дівчата зможуть «зазирнути у майбутнє», поділитися таємницями, навчитися ремесел – ткацтва, валяння вовни, взяти участь у майстер-класі із пов’язування хустки.

«Ми раді, що Музей живе, Музей розвивається, що до нас приходять студенти, які вивчають і шанують народну культуру. Для нас цінною є будь-яка співпраця, яка скерована на покращення і розвиток Музею, на його оживлення, де гармонійно поєднуються матеріальна і духовна культура», – зазначає директор Музею Роман Назаровець.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *