ОСТАННІ НОВИНИ

Семеро мешканців Львівщини підхопили небезпечний ботулізм, смакуючи оселедцем і консервами

Катерина Родак

|

Цього року у Львові зафіксували сім спалахів гострої кишкової інфекції та шість випадків ботулізму. Про це йдеться у звіті Держпродспоживслужби Львівщини, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Згідно даних служби, станом на 1 грудня на Львівщині зареєстровано 7 спалахів гострої кишкової інфекції з 143 постраждалими, в тому числі 33 дитини.

Також нещодавнов області зафіксували випадок захворюваності на вірусний гепатит «А» з 3-ма постраждалими.

«Усі випадки ГКІ пов’язані з недотриманням санітарно-гігієнічних вимог на об’єктах громадського харчування, торгівлі та дитячих організованих колективах», – пояснюють експерти.

Також медики зазначають, що цього року на Львівщині побільшало отруєнь грибами.

«У зв’язку з тим, що 2017 рік видався грибним, що спонукало населення до їх масового збирання, а в подальшому до не завжди правильного приготування зареєстровано отруєння в 23 домашніх осередках з 37 постраждалими, в тому числі 4 дітей. Померло в результаті отруєння 4 дорослих осіб. Найбільше випадків отруєння реєструвалось серед мешканців м. Львова – в 9 домашніх осередках; Пустомитівського району – в 4 домашніх осередках;  Буського, Миколаївського, Радехівського  районах – по 2 осередки;   Камянка-Бузького, Жидакчівського, Самбірського,  Городоцького районів – по 1 осередку», – повідомили у Держпродспоживслужбі.

Окрім того, зареєстровано на Львівщині цього року 6 випадків ботулізму з 7-ма постраждалими. Захворілі вживали м’ясні консерви та копчений оселедець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *