ОСТАННІ НОВИНИ

Обласні депутати дорікають Садовому через те, що у місті досі нема пам’ятника Героям Небесної Сотні

Соломія Головіна

|

Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 5 грудня, збираються звернутися до Львівської міської ради щодо необхідності спорудження в місті пам’ятника Героям Небесної Сотні. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

​«За весь час в обласному центрі Львівщини, у місті, де найбільше родин Героїв Небесної Сотні, місцева влада так і не спромоглася гідно вшанувати новітніх Героїв України.Від 2014 року представники громадських організацій борються, аби в нашому місті постав пам’ятник загиблим Героям. Численні звернення активістів і родин загиблих до міської влади Львова не дали жодних конкретних результатів. Нам прикро, що в такому проєвропейському місті, яке найактивніше долучилося до Революції Гідності, забувають про подвиг Героїв Небесної Сотні…  Шкода, що посадовці міської ради не зрозуміли історичної важливості революційних подій осені – зими 2013 – 2014 років», – зазначається у проекті погодженого депутатами звернення.

​Водночас наголошується, що  від Львівської міської ради нема жодних концептуальних кроків щодо спорудження пам’ятника народним Героям.

«Дезінформація та відсутність комплексного бачення увічнення подвигу майданівців викликає неабияке обурення громадськості. Саме тому, ми, депутати Львівської обласної ради, підтримуючи волю родин, які зазнали непоправних утрат, та ініціативу громадських активістів, звертаємося до Львівської міської ради з клопотанням вирішити в найкоротші терміни це питання, а в разі неспроможності, наполягаємо на передачі обласній владі повноважень щодо спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні», – мовиться у документі.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *