ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею затримали чотирьох українців, які видавали себе на румунів

Юлія Шпак

|

На українсько-польському кордоні правоохоронці виявили чотирьох громадян України із підробленими паспортними документами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

 

Сьогодні зранку в пункт пропуску «Шегині», на в’їзд в Україну, на мікроавтобусі прибули четверо осіб, які на паспортний контроль пред’явили закордонні паспорти громадян Румунії.

Під час проведення перевірки документів у інспектора прикордонної служби Мостиського загону виникли сумніви щодо дійсності даних паспортних документів та відміток Держприкордонслужби про перетини державного кордону. Правоохоронцями було прийнято рішення про проведення поглибленої перевірки документів, у результаті якої  було встановлено, що вони є частково підробленими, інформаційні сторінки замінено, а в одному паспорті решта сторінок взяті з іншого документу. Крім того відмітки Держприкордонслужби також є підробленими.

У ході подальшого опитування громадяни Румунії зізнались, що являються громадянами України та для уникнення депортації з країн ЄС у зв’язку з тривалим терміном перебування, придбали дані паспорти у Великобританії за 1000 фунтів кожен. Крім того, згодом один із порушників пред’явив паспортний документ громадянина Україна для виїзду за кордон.

За спробу незаконного перетинання державного кордону України громадяни будуть притягнуті  до адміністративної відповідальності рішенням суду. Крім того в діях громадян вбачаються ознаки вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», про що відповідно були проінформовані співробітники Нацполіції у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *