ОСТАННІ НОВИНИ

У «Львівтеплоенерго» заявляють про можливий зрив опалювального сезону

Вероніка Рой

|

На підприємстві виникає критична ситуація через різницю між фактичними та закладеними в діючих тарифах (для бюджету і інших споживачів) цінах на енергоносії. Щомісячно підприємство несе збитки, які в опалювальний період складають близько 17 млн. грн щомісячно. ЛМКП «Львівтеплоенерго» скерувало звернення в Національну комісію РЕКП, щодо перегляду тарифів. Однак, через відсутність кворуму, засідання не відбуваються. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«З 14 листопада 2017 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, не провела жодного засідання та не розглянула жодного питання через відсутність кворуму.

Як наслідок, залишилось нерозглянутим питання затвердження тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, які надає ЛМКП «Львівтеплоенерго». У зв’язку з цим, через різницю між фактичними та закладеними в діючих тарифах цінах на енергоносії підприємство несе збитки, які в опалювальний період складають близько 17 млн. грн. щомісячно. Така ситуація ставить під загрозу безперебійне функціонування підприємства та може призвести до зриву опалювального сезону через відсутність коштів на закупівлю природного газу», – розповідають у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Підприємство скерувало листи Прем’єр-міністру України п. В. Гройсману, з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася, та посприяти в розблокуванні роботи НКРЕКП, а також вирішити питання щодо відшкодування збитків, які несе ЛМКП «Львівтеплоенерго» через несвоєчасне запровадження в дію тарифів, відповідно до чинного законодавства України.

Нагадаємо, мова йде про коригування тарифу на теплопостачання для двох категорій: бюджету і інших споживачів. Тариф для населення коригувати не будуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *