ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові триває Міжнародна агропромислова виставка

Дарина Смеречанська

|

У Львові відкрили Міжнародну агропромислову виставку «EuroAGRO», яка триватиме протягом трьох днів. Сюди з’їхалося близько 70 учасників з різних куточків України. В урочистому відкритті заходу, яке відбулося вчора, зокрема, взяла участь заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Серед ключових тем виставки – агротехніка, тепличне господарство, органіка, присадибне господарство, рослинництво, садівництво, тваринництво, птахівництво, біогазове обладнання, IT-технології в управлінні агропромислового комплексу. Зокрема, обговорюватимуть такі питання: «Аграрний потенціал Львівщини – можливості до співпраці», «ТОП міфів про ринок органічної продукції в Україні», «Дрібні формати, що створюють великі речі», «Інвестиційну привабливість аграрного сектору України – можливості і перспективи співробітництва з Польщею і ЄС».

Як зауважила Олена Ковальова, виставка сконцентрована на ключових пріоритетах розвитку не лише Львівщини, а й держави загалом.

«Ці пріоритети пов’язані із підтримкою малого та середнього виробника, дрібного фермерства, кооперації, нішевих культур і тих всіх видів виробництв, які дають змогу, власне кажучи, отримати невеликому виробнику певну мережу. Це органічне виробництво, садівництво, виробництво, пов’язане з біотехнологіями, тваринництво», – сказала заступник міністра аграрної політики.

Своєю чергою перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський зазначив, що виставка важлива і для малих аграріїв, і для підприємців середньої ланки, оскільки тут вони можуть познайомитися із сучасними досягненнями в машинобудуванні та техніці, домовитися з відповідними постачальниками, тощо.

Генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольський наголосив на тому, що ця виставка – прекрасна можливість обмінятися досвідом у сільському господарстві.

«Наші країни є не просто сусідами, ми працюємо в одному і географічному, і економічному просторах. Тому для нас дуже важливо вивчати український досвід у сільському господарстві і ділитися нашим досвідом», – сказав він.

«Останнім часом зростає і експорт, і виробництво тих продуктів, які забезпечують додаткові робочі місця та надходження. Загалом харчова промисловість за останній рік дала 5,5% зростання. Львівщина тут є також одним із гарних прикладів: це і м’ясо-молочна промисловість і, безумовно, спиртові заводи, які достатньо успішно функціонують останнім часом», – додала Олена Ковальова.

Водночас т.в.о. директора ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко зазначив, що аграрний сектор є локомотивом нашої економіки і спиртова галузь також має місце у цьому локомотиві.

«На цій виставці присутні не лише виробники сільськогосподарської продукції, а й фермери, закордонні гості. Ми обмінювалися думками, розмовляли про кооперацію…», – поділився враженнями від виставки він.

Додамо, що триватиме «EuroAGRO» до 30 листопада.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *