ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали турка, який хотів перетнути кордон з купленою французькою ІD-карткою

Юлія Шпак

|

Мостиські прикордонники затримали турка який, користуючись французькою ІD-карткою, намагався незаконно перетнути кордон. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

 

Вчора, на українсько-польському кордоні, під час оформлення потягу сполученням Львів-Вроцлав, увагу прикордонного наряду відділу «Мостиська-залізнична станція» привернули документи одного із пасажирів. Чоловік, 1975 року народження, надав для перевірки ID-картку громадянина Франції. Оскільки ідентифікаційна картка, що посвідчує особу іноземного громадянина, не дає права на перетинання державного кордону України, прикордонники відмовили чоловіку у пропуску.

Крім того, в ході розбору правоохоронці з’ясували, що зазначений громадянин прибув до України кілька днів до того повітряним сполученням зі Стамбулу, однак кордон він перетинав по паспортному документу Туреччини. Невдовзі, не бачачи сенсу далі вдавати із себе француза, чоловік зізнався, що насправді він є громадянином Туреччини, а ID-картку Франції він придбав за чималі кошти аби нелегально дістатися Європи. Сама ж  ідентифікаційна картка виявилася не справжньою, оскільки на запит прикордонників їх польські колеги повідомили, що компетентними органами Франції така ID-картка взагалі не видавалась.

Чоловіка було затримано в адміністративному порядку. За спробу незаконного перетинання державного кордону України рішенням суду його буде притягнено до адміністративної відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *