ОСТАННІ НОВИНИ

Львів відзначає День Гідності та Свободи. Програма заходів

Олександр Косик

|

Сьогодні, 21 листопада, у Львові відбудуться заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи, четвертої річниці початку Революції гідності. З цієї нагоди в місті відбудеться чимало заходів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Зокрема, о 11.30 год у парку «Знесіння» заплановане відкриття пам’ятного знаку на місці криївки головного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича. О 15.00 год відбудеться покладання квітів та запалення лампадок на могилах осіб, що загинули під час Революції Гідності: генерала С. Кульчицького та полковника А.  Соколенка, борців за волю України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища. На цьому ж полі відбудеться чин панахиди. О 16.00 год розпочнуться заходи біля пам’ятника Тарасові Шевченкові. Заплановане проведення екуменічної молитви за Україну та її захисників за участю керівників єпархій церков, громадське віче та мистецька програма «Пісні-символи Майдану», присвячена Героям Революції Гідності з презентацією спогадів про Героїв Небесної Сотні, підняття в небо білих ліхтариків з ангелами як символів Героїв Небесної Сотні.

В усіх школах міста сьогодні відбудеться перший урок на тему «Пізнай свободу! Захищай свободу! Твори свободу…», а о 9.00 год. – спільне виконання Державного гімну України, пошанування хвилиною мовчання загиблих Героїв. У СЗШ № 27 м. Львова імені героя Небесної Сотні Юрія Вербицького другий рік поспіль відбуватиметься патріотичний мистецький фестиваль «Пам’ятаймо про наших героїв, що за волю поклали безцінне життя!».

Також на адміністративних будівлях розміщені синьо-жовті прапори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *