ОСТАННІ НОВИНИ

Кожен 20-й мешканець Львівщини - студент

Катерина Родак

|

Львів займає третє місце за кількістю студентів. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управлінні статистики.
На початок 2017/18 навчального року у Львівській області діяли 43 вищі навчальні заклади, серед яких 12 університетів (6 з них володіють статусом національних), 6 академій (у тому числі 2 національні), 17 коледжів, 3 училища та 1 технікум. У них вищу освіту здобувають понад 123 тис. студентів, з яких 27 тис. – першокурсники.

Кожен 20 житель області є студентом, а за їх кількістю Львівщина посідає третє місце серед регіонів України.
У вишах області поряд з вітчизняними студентами вищу освіту здобувають майже 1500 студентів-іноземців.

Переважна більшість студентів (78%) навчається на денних відділеннях вишів, решту – заочно або на вечірніх відділеннях.  Майже половина студентів навчається коштом державного бюджету, а кожен п’ятий отримує стипендію.
Другу вищу освіту здобувають 1557 осіб.
У 2017 році закінчили навчання та отримали дипломи 32 тис. осіб. З них 39% здобули освітньо-кваліфікаційний рівень спеціалістів та магістрів, третина – бакалаврів, 28% – молодших спеціалістів.
Найбільш чисельна кількість випускників отримали диплом за напрямом підготовки соціальні науки, бізнес та право (31%), 18% здобули інженерні спеціальності, 10% стали фахівцями у галузі охорони здоров’я.
Головне управління статистики у Львівській області вітає усіх студентів зі святом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *