ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни визначились із проектами Громадського бюджету, які має реалізувати місто

Катерина Родак

|

Учора, 15 листопада, у Львові завершилось голосування за проекти Громадського бюджету. Цього року за проекти проголосував 72 тис. 61 львів’янин, що близько у три рази більше, ніж торік. Про це розповіли сьогодні, 16 листопада, під час прес-конференції у стінах Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, усього львів’яни віддали за проекти 109 тисяч 389 голосів. Серед них лише 20 000 львів’ян голосували через ЦНАПи. Трійка лідерів серед великих проектів виглядає так:

  1. №277 Благоустрій подвір’я шкіл на куті Чорновола-Замарстинівська;
  2. №299 Найкраща операційна для найменших пацієнтів дитячої лікарні;
  3. №294 Футбольний стадіон на території спортивного комплексу СЗШ №97.

«Можемо чітко провести риску, що Львів показав найбільшу активність серед міст України у голосуванні. Проголосувало понад 70 тисяч людей. Це є абсолютний рекорд. Якщо порівнювати і з минулим роком, це більш ніж у три рази зросла кількість людей, що взяли участь у голосуванні», – зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Як наголосив начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський, у голосуванні за Громадський бюджет взяла участь чверть тої кількості львів’ян, що голосували у 2015 році на місцевих виборах.

«Майже кожен львів’янин використовував свої два голоси. Минулого року це була 21 тис. людей і 26 тис. голосів, які вони віддали. Для порівняння: 2015 році у місцевих виборах взяло участь 260 тис. львів’ян. Якщо брати 72 тисячі, то це є 25% з тих, хто брав участь у виборах. Серед переможців, як і минулого року, лідирує  Шевченківський район Львова», – розповів він.

Щодо сфер, за які найбільше голосували мешканці Львова, то 33% віддали свої голоси за освітні проекти, 11% отримали велоінфраструктура та комунальне господарство. Найменше голосів віддали мешканці за проекти транспорту -1% та соціальний захист – 2%. За проекти телекомунікації, зв’язку та інформаційні технології львів’яни не віддали жодного голосу.

Наразі на сайті Громадського бюджету можна ознайомитися із статистикою та проектами, що набрали найбільшу кількість голосів.  Переможців визначать до 29 грудня цього року.

«Кінцеву риску буде підводити комісія законності та комісія бюджетна Львівської міськради»,  – уточнив Ю. Лукашевський.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *