ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львова погодили «земельний» меморандум із Рясне-Руським і передбачили 20 мільйонів на дитсадочок у селі

Катерина Родак

|

Депутати Львівської міської ради проголосували за Меморандум між Львовом та селом Рясне-Руське щодо встановлення меж міста та поділу спірної землі. За відповідне рішення проголосували 44 міські обранці, передає кореспондент Львівського порталу.

Згідно меморандуму, його кінцевою метою  є узгодження меж між населеними пунктами та початок діяльності ТзОВ “СіТіПарк“ в індустріальному парку міста. У пояснювальній записці до ухвали зазначається те, що мова йде про земельну ділянку площею 209 га.

За словами керівника юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, зараз існує судова справа між Львовом і Рясне-Руським.

«Існує судова справа між селом і Львовом про визначення того, які земельні ділянки належать Львову, а які Рясне-Руському. Є шанси досягти примирення у судовому засіданню», – зазначила посадовиця.

Цей меморандум має ще погодити Рясне-Руська сільська рада. Далі – справа за Львівською обласною радою та за народними депутатами України.

Ще однією ухвалою міські обранці погодились збудувати дитячий садочок у селі Рясне-Руське. Попередньо, на цей садочок передбачено 20 мільйонів з міського бюджету Львова.

Як раніше повідомляв Львівський портал, міський голова Львова Андрій Садовий примудрився «продати» під індустріальний парк інвесторам понад 23 гектари землі, яка навіть не входить до юрисдикції міськради Львова. Про деталі цієї справи читайте у матеріалі «Продати не своє. Чергова земельна афера львівських чиновників на 140 мільйонів?».

Окрім цього, додамо, що  за цим фактом є відкрита кримінальна справа і за неї вже взялася Генпрокуратура.

Більше того, у листопаді минулого року ГПУ проводила обшуки у львівській мерії  з метою відшукування оригіналів документів, на підставі яких було укладено договір купівлі-продажу цієї землі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *