Неплатників аліментів позбавлятимуть посвідчень водія та відправлятимуть рити окопи?

Соломія Григор'єва

|

Міністр юстиції України Павло Петренко спільно з нардепами розробив законопроект, суть якого полягає в тому, щоб посилити заходи щодо захисту прав дитини на належне отримання аліментів. Про це сьогодні, 14 листопада, під час прес-конференції заявив начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський, передає кореспондент Львівського порталу.

«Найближчими тижнями цей законопроект має розглядатись на засіданні Верховної Ради. Маємо надію, що він буде підтриманий, і в нашій державі будуть встановлені жорсткіші заходи реагування на злісних боржників по сплаті аліментів», – зазначив начальник управління юстиції у Львівській області.

Серед заходів, які передбачені цим законопроектом, є:

  1. заборона водіння автомобілем і позбавлення водійських прав за умови, якщо є значна заборгованість по сплаті аліментів і особа злісно ухиляється від їх сплати;
  2. заборона використовувати зброю і займатись полюванням;
  3. громадські роботи на соціальних, корисних роботах (240 годин).

Окрім того, цей законопроект передбачає, що згода злісного боржника аліментів на вивіз дитини на 1-2 місяці закордон не є потрібною. Раніше ж цим дуже часто маніпулювали.

Головне територіальне управління юстиції у Львівській області хоче внести свої пропозиції до цього проекту, але наразі вони лише на етапі обговорення.

«Львівська юстиція внесла пропозицію, яка наразі тільки обговорюється,  про те, що злісних неплатників аліментів, щодо яких жоден із заходів не є ефективним, скеровувати в будівельні батальйони для того, щоб рити окопи і бути корисними нашій державі», – заявив Ярослав Жукровський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *