ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський підприємець «попав» на півмільйона через нелегальну працю

Соломія Головіна

|

Головне управління Держпраці у Львівській області провело інспекційне відвідування у двох львівських магазинах «Алкоголь – тютюн». За результатами перевірки підприємця Тараненко В.О оштарфованона 480 тисяч через п’ятьох нелегально працевлаштованих працівників. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі управління.

Власне, вказаний підприємець, який здійснював продаж  алкоголю і тютюну у двох торгових точках, офіційно  працевлаштував лише одну людину, а фактично використовував працю ще п’яти працівників, які  неоформлені в   установленому законом порядку.

Як результат, ГУ Держпраці у Львівській області застосовано штрафну санкцію у розмірі 480 000  гривень щодо ФОП Тараненко Віктор Олександрович за використання праці 5 неоформлених працівників.

Зазначимо, що   9 листопада ГУ Держпраці у Львівській області також було застосовано штрафну санкцію на ФОП Юнко у розмірі 192 тисячі гривень за  використання праці двох осіб , з якими не було оформлено трудові відносини у встановленому порядку.

«Законодавством передбачено укладення трудового договору. Додержання письмової форми є обов`язковим при організованому наборі працівників та при укладенні трудового договору з фізичною особою. Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника чи уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленого Кабінетом Міністрів України», – наголошують у ГУ Держпраці Львівської області.

Детальніше про ситуацію із нелегальним ринком праці у Львівській області читайте у матеріалі Львівського порталу «(Не)легальний ринок праці на Львівщині. Чи реально витягнути тіньові зарплати на світло?».

Фото: Держпраці Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *