ОСТАННІ НОВИНИ

У Рясному незабаром обладнають нову поліклініку

Єва Корнійчук

|

Понад 12 тисяч мешканців мікрорайону Рясне-1 мають тепер сучасні комфортні умови для отримання первинної медичної допомоги.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

У приміщенні амбулаторії медичну допомогу мешканцям надавали ще з 1980 року, проте упродовж багатьох років капітального ремонту не проводили. В цьому ж році капітально відремонтували приміщення амбулаторії та провели благоустрій прилеглої території.

Зокрема, окрім ремонту кабінетів, санвузлів та коридору, замінено двері, батареї і внутрішню електромережу, санітарно-технічне обладнання, закуплено меблі. А також облаштовано пандус та санітарну кімнату для зручності осіб з особливими потребами. Тому мешканці цього мікрорайону мають тепер комфортне обслуговування і зручні умови для лікування недалеко від дому.

На капітальний ремонт з міського бюджету використали близько 800 тис. грн., на закупівлю меблів – 69 тис. грн. Також залучено і позабюджетні кошти в сумі майже 30 тис. грн., за які закупили частину меблів, два холодильники для зберігання медикаментів та вакцин, а також витратні матеріали, стенди.

Амбулаторія є в складі комунальної 3-ї міської лікарні та обслуговує 12 470 мешканців мікрорайону Рясне-1, з яких 9 370 дорослих і 3 100 дітей. Зі слів головного лікаря 3-ї міської лікарні Вадима Олійника, амбулаторія обслуговує 8 територіальних дільниць у Шевченківському районі міста. На одну дільницю сімейного лікаря припадає, в середньому, близько 1600 осіб.

«В амбулаторії є три кабінети сімейного лікаря, які обладнані всім необхідним для прийому пацієнтів усіх вікових категорій, є кабінет електрокардіографії, маніпуляційний кабінет, кабінет щеплень, а також стоматологічний кабінет – на базі амбулаторії працюють два стоматологи, які надають допомогу дорослим мешканцям. Тепер пацієнти амбулаторії можуть отримати лікування за методом небулайзерної терапії та денного стаціонару», – говорить завідувач амбулаторії сімейної медицини в Рясне-1 Богдана Данилець.

Всі кабінети амбулаторії розміщені на 1-му поверсі житлового будинку.

Загалом в амбулаторії працюють 9 сімейних лікарів, 13 медичних сестер, 3 молодших медичних працівників та 2 реєстратори. Працює заклад щоденно (окрім неділі) з 08.00 до 18.00 год.

Зазначимо, що у структурі комунальної 3-ї міської лікарні є 5 амбулаторій сімейної медицини. Так, в мікрорайоні Рясне-2 функціонує амбулаторія на вул. Величковського, 30А, в центральній частині міста – на вул. Раппопорта, 6, у Залізничному районі – на вул. О.Степанівни, 35А, у Шевченківському районі – на вул. Шевченка, 358Б, та в мікрорайоні Рясне-1 – на вул. Шевченка, 366.

Нагадаємо, торік у Львові запрацювали три нові амбулаторії сімейної медицини: для мешканців Залізничного району на вул. О. Степанівни, 35А, для мешканців Шевченківського району – на вул. Грінченка, 6 і на вул. Шевченка, 358Б. Вже цього року амбулаторію відкрили для мешканців Нового Львова на вул. Тернопільській, 9. Наступну амбулаторію відкриють у Личаківському районі.

Загалом у закладах охорони здоров’я Львова функціонує 459 дільниць, 18 амбулаторій та 36 відділень сімейної медицини. Охопленість сімейною медициною становить 91,5% населення міста.

«У нас є серйозна проблема по Рясне з новими приміщеннями для відділення поліклініки, тому ми незабаром приймемо рішення одне велике приміщення площею до 600 м кв будемо переобладнувати під нову поліклініку, з хорошими умовами, з сервісом для людей. Тут були поточні ремонти, але серйозного ремонту не було. Цього року передбачили кошти в бюджеті, зробили нормальний, якісний ремонт. Звичайно, хотілось би, щоб усе було нове, але це також вартує коштів – купити нове приміщення дуже дорого. Тому те, що ми маємо, треба тримати в охайному стані», – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *