ОСТАННІ НОВИНИ

Головний медик області попросила львів’ян не викликати «швидку» через кашель і нежить

Соломія Головіна

|

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак під час брифінгу звернулася до львів’ян із проханням не викликати «швидку» через кашель, нежить та підвищення температури, а натомість звертатися до своїх сімейних лікарів, передає Львівський портал.

«Хотіла б звернутися до мешканців міста Львова…Підвищення температури, гарячка, кашель, нежить – не є підставою для виклику швидкої допомоги, для цього слід викликати сімейного лікаря. У Львові сімейна медицина  дуже потужно розвивається, сімейних лікарів є дуже багато. Тому, ми дуже просимо звертатися до них у випадку захворюваності, тому що кожного року у цей час «швидка» просто стогне від викликів через гарячку, кашель, нежить. Таким чином ті люди, які мають реальну загрозу для життя, своєчасно не отримають допомогу, тому що «швидка» переключається на такі, скажімо, більш прості речі в наданні допомоги…», – пояснила Ірина Микичак.

Як повідомляв Львівський портал, у області збільшується кількість хворих на грип та ГРВІ. Зокрема, за минулий тиждень у Львові захворіло 3798 осіб, інтенсивний показник на останньому тижні був 492,3 при епідпорозі 637,78.

Фото: Ukrhealth

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *