ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські ЦНАПи затримують видачу паспортів для більш ніж чотирьох тисяч осіб

Соломія Григор'єва

|

Найзатребуванішою у Центрах надання адміністративних послуг Львова залишається послуга з оформлення і видачі паспортів. З початку року нею вже скористалися понад 25 тисяч осіб. Водночас, так як суб’єктом надання цієї послуги є Міграційна служба, то в ЦНАПах, як і в інших відповідних структурах, через підвищений попит є значні затримки у видачі паспортів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Так, у січні 2017 року ЦНАП надав 681 послугу з оформлення і видачі паспортів, в лютому – 1476 послуг, в березні – 1984 послуги, у квітні – 360 послуг (лише в перший тиждень місяця, оскільки був відсутній канал зв’язку і не було технічної можливості прийому документів), у травні – 2315 послуг, у червні – 3855 послуг, липень – 3687, серпень – 3982, вересень – 3970, жовтень – надано 3577 послуг.

Водночас, через підвищений попит на виготовлення паспортів, є значні затримки у їх видачі.

«Станом на 6 листопада, враховуючи статистичні дані, є значне протермінування адміністративних послуг з оформлення, видачі та обміну паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а також послуги з оформлення і видачі паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм вперше після досягнення 14-річного віку, суб’єктом надання яких є територіальні підрозділи ГУ ДМС у Львівській області. Загальна кількість протермінованих заяв на отримання цієї послуги – 4 498. У відсотковому співвідношенні це становить на 22% більше протермінованих результатів адміністративних послуг, ніж минулого місяця», – зазначають в департаменті адміністративних послуг Львівської міської ради.

Нагадаємо, що подати документи для оформлення паспорта громадянина України можна у територіальному підрозділі ЦНАП м. Львова залежно від реєстрації місця проживання особи. Проте подати документи для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон можна у будь-якому територіальному підрозділі ЦНАПу  м. Львова.

«Всі документи оформляються одразу на місці, одразу відбувається фотографування. Обладнання сучасне, закуплене відповідно до вимог Міграційної служби України, є зв’язок з демографічним реєстром, тобто усі необхідні дані передбачено і враховано, щоб послуга була належної якості», – зазначають в департаменті  адміністративних послуг Львівської міської ради.

Відповідно до наказу Державної міграційної служби України від 03.11.2016 № 280, вартість оформлення паспорта громадянина України в термін, не пізніше 20 робочих днів, становить 279 грн, до 10 робочих днів – 366 грн. Вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон в термін, не пізніше 20 робочих днів, становить 557, 32 грн, до 7 робочих днів – 810,32 грн.

Перелік необхідних документів для оформлення паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм та паспорта громадянина України для виїзду за кордон є на сайті Львівської міської ради:  http://city-adm.lviv.ua/services/directory-services/derzhavni-orhany-vlady/derzhavna-mihratsiina-sluzhba

Нагадаємо, у кожному районі Львова працює Центр надання адміністративних послуг.  Зокрема – на вул. К. Левицького, 67 (Личаківський і Галицький райони), пр. Червоної Калини 72а (Сихівський район), вул. М. Хвильового, 14а, вул. Т. Шевченка, 354  (Шевченківський район), вул. І. Виговського, 32 (Залізничний район) та вул. Ген. Чупринки, 85 (Франківський район). Працюють за звиклим графіком: понеділок-вівторок: 09.00 год. – 18.00 год. середа – четвер: 09.00 год. – 20.00 год. п’ятниця: 09.00 год. – 17.00 год. субота: 09.00 год. – 16.00 год.

Контакти: інформаційна довідка ЦНАП м. Львова: 297-57-95, ел.пошта:  [email protected] ; сторінка ЦНАП м. Львова на сайті Львівської міської ради  http://city-adm.lviv.ua/services/.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *