ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні запустили аферу від «дилера» автомобілів Ford

Андрій Котенський

|

В Україні запустили чергове СМС-шахрайство із розіграшем автомобілів. Цього разу аферу запустили від імені «дилера» автомобілів Ford.

«Шановний абоненте, на Ваш номер випав приз – авто Ford Kuga…». СМС такого змісту надійшло на телефон журналіста Львівського порталу від шахраїв, які назвалися представниками офіційного дилера компанії Ford в Україні.

Для правдивості повідомлення отримувача ненав’язливо скеровують перевірити інформацію на реальний сайт контори «Вояж Україна», на ньому зазначено, що «Вояж Україна» є офіційним дилером компанії Ford з 2006 року… Однак відразу насторожує примітивність навігації сайту і ряд зображень сумнівної якості.

На цьому ж сайті ви знайдете підтвердження у вигляді псевдо-ліцензій. Проте підробку не помітно неозброєним оком, для цього необхідно застосувати екрану лупу. Лише після цього на розмитому зображенні можна частково розібрати, що мова йде не про ліцензію дилера автомобілів «Вояж Україна», а про товариство із обмеженою відповідальністю «АВТОР», яке, як виявилося, не має жодного стосунку до продажу будь-яких автомобілів в Україні.

На сайті компанії «АВТОР», яка насправді є інтегратором систем інформаційної безпеки, ми натрапили на копії справжніх дозволів та ліцензій, які вочевидь й були успішно перекопійовані шахраями.

Окрім сайту перевірити «правдивість виграшу» можна за номерами телефонів: +38-095-256-14-40 або +38-044-270-70-71.

Зателефонувавши за одним із них, нас попросили продиктувати свій «номер-переможець» для звірки і перетелефонувати за 10 хв. Після повторного дзвінка у слухавку посипалися улесливі вітання, буцімто саме ми стали одним із шести «щасливчиків», які отримають призи від «Вояж Україна» та платіжної системи MONEXY (ліквідована українська електронна платіжна система та система електронних грошей – ред), які буцімто розігрують квартиру у Києві, три автомобілі Ford Kuga та дві путівки на відпочинок.

Щоправда із отриманням призу-автомобіля виявилося одне «але». Вартість нового Ford Kuga – 560 тисяч гривень, і щоб його отримати необхідно заповнити анкету учасника на сайті «Вояж Україна», а також сплатити всього 1% від вартості оподаткування авто.

Перерахунок коштів слід зробити на приватну картку, а головне – у якнайстисліший термін…

На логічне запитання, яким чином можна стати переможцем, якщо не є клієнтом «Вояж Україна» і не брав участь у жодних акціях, нас запевнили: «Усе реально. У компанії – ювілей, і все завдяки розрахунку банківською карткою у платіжних системах».

Відчайдушні шахраї, яким пояснюєш, що доки немає призу і документів на вказане авто, не можна сплачувати якісь рахунки, вперто переконують у зворотному і навіть запрошують приїхати у їхній салон до Києва і особисто оглянути подарунок. Водночас вас не перестають переконувати, що отримати неймовірне авто можна, сплативши символічний відсоток, та й то лише зараз…

Прокоментувати ситуацію із «СМС-розіграшем» автомобілів Ford ми попросили офіційного імпортера автомобілів Ford в Україні, компанію ТОВ «Віннер Імпортс Україна, ЛТД».

Як з’ясувалося, ми – не перші, хто заявляє їм про подібні повідомлення від «Вояж Україна».

«СМС-повідомлення від «Вояж Україна» – це афера… Подібні повідомлення необхідно ігнорувати. Це – шахрайство, бо ми із ними не співпрацюємо, та й взагалі таких розіграшів автомобілів не проводимо. Якби подібна акція дійсно відбувалася, то це були би лише наші офіційні дилери, а компанія «Вояж» нашим дилером не є. Це взагалі схоже на справу рук шахраїв, які намагаються ошукати людей та заробити на цьому», – повідомив офіційний представник імпортера автомобілів Ford в Україні.

Варто також зауважити, що на Львівщині офіційним дилером автомобілів Ford є компанія «Велет Авто».

За даними аналітичної платформи Youcontrol, автомобільного дилера «Вояж Україна» в Україні не існує. У нашій країні зареєстровано лише чотири фірми із подібними назвами. Дві з них – у Києві, одна займається торгівлею овочів та фруктів, а інша є туристичною агенцією. Ще одна із фірм з подібною назвою функціонує у Чернігові (займається виробничою діяльністю), а також у Харкові, де діє подібний спа-салон.

На тих, хто спокусився на халявний виграш і сплатив відсоток вартості Ford Kuga від «Вояж Україна», очікує дірка від бублика замість авто.

Скріни зі сайту voyage-ukraine.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *