ОСТАННІ НОВИНИ

Абсурд Львівського дому престарілих. Працівники пансіонату майже рік судяться зі своїм 90-річним мешканцем

Катерина Родак

|

У Львові вже майже рік тягнеться судова тяганина стосовно 90-річного мешканця Львівського геріатричного пансіонату, якого адміністрація цієї установи звинувачує у побитті їхніх працівників. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила волонтер Анастасія Рибак.

За її словами, атмосфера всередині пансіонату роками бажала кращого: тут стареньких і били, і просили у них хабарі. Зі зміною керівництва ситуація трішки покращилась, проте абсурдний позов проти 90-річного дідуся ніхто не відкликає.

«Психологічний тиск всередині пансіонату відбувався завжди. Доходило до того, що лікар, яка там працює, вдарила при мені в обличчя мешканця, який не мав кінцівок.

Мешканці неодноразово скаржились на те, що там відбувається. І в тому числі, що там за хабарі ти можеш жити один в кімнаті, не будеш платити – будуть тобі підселяти людей не таких, як ти хочеш. Зараз ситуація вже покращилась. Вдалося налагодити процес комунікації», – розповіла волонтерка.

Так, головний персонаж цієї історії, 90-річний пан Микола хотів проживати з особами, яких він собі вибрав – зі своїми товаришами.

«Тому що це ж не жити один день там, вони доживають там свого віку у тій маленькій кімнаті. Натомість адміністрація прийшла в кімнату і насильним способом намагалась підселити йому людей.

У них в адміністрації у підпорядкуванні є мешканець, який неодноразово бив інших мешканців. Це людина, яка виконує певну опцію. Ця людина зайшла до пана Миколи, вдарила його. Пан Микола якимось чином намагався його відштовхнути у свої 90 років. Подальша ситуація розігралась таким чином, що цей чоловік, який пішов до пана Миколи, вийшов з кімнати, тримаючись за голову. А потім швидко поїхав у поліцію – знімати з себе побої. Свідками у справі стає вся адміністрація пансіонату. І вони подають у суд на свого  ж мешканця», – розповідає А. Рибак.

Пан Микола після інциденту звернувся до волонтерів.

«Справу вони (адміністрація пансіонату, -ред.) хотіли закінчити дуже швидко, а цей випадок мав би бути показовим: якщо ви будете рот відкривати, з вами може статись те саме.

Пан Микола зателефонував мені, і ми з юристами почали його захищати. Вони подали у суд позов нібито 90-річний пан Микола їх всіх страшно побив», – каже волонтерка.

Суд працівників пансіонату проти свого ж мешканця тягнеться вже майже рік. У позові адміністрація пансіонату вимагає компенсацію у розмірі 20 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *