ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині лісник, що потурав незаконним вирубкам, відбувся штрафом

Єва Корнійчук

|

Турківський районний суд на 4 тис. 250 гривень оштрафував працівника лісомисливського господарства, що допустив вирубку ялиці на більш ніж 100 тисяч гривень. Про це йдеться у вироку суду за 23 жовтня 2017 року, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, посадовець, працюючи на посаді майстра лісу Стрілківського лісництва державного підприємства ,,Старосамбірське лісомисливське господарство, як член лісової охорони, неналежно виконував свої службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, а саме в період часу з 01.12.2016 року по 12.05.2017 року, у ввіреному йому під охорону обході №6 Стрілківського лісництва не вживав заходів до заборони незаконної порубки лісу, не виявляв, не затримував та не складав протоколів про лісопорушення на осіб, які вчинили незаконні рубки лісу та не доповідав керівництву Стрілківського лісництва ДП ,,Старосамбірське лісомисливське господарство” про незаконні рубки, які мали місце у ввіреному йому під охорону кварталі № 32, обходу №6, внаслідок чого спричинено істотну шкоду державним інтересам від самовільної порубки 14 дерев породи ,,ялиця” загальною кубомасою 23 м куб. в розмірі 104 439 грн.

Водночас у вироку суду йдеться, що 30 червня 2017 року між начальником Турківського відділу Самбірської місцевої прокуратури укладено угоду про визнання винуватості, згідно з якою прокурор та підозрюваний дійшли згоди щодо формулювання підозри.

І зважаючи на це суд засудив:

«Затвердити угоду від 30 червня 2017 року укладену між начальником Турківського відділу Самбірської місцевої прокуратури та обвинуваченим 3 про визнання винуватості.

Обвинуваченого визнати винним по ч.1 ст.367 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 4250 грн. з позбавленням права обіймати посади пов’язані з виконанням організаційно – розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 1 рік.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *