У Львові учні третього класу львівської авторської школи «Тривіта» взяли участь у кулінарному майстер-класі. Захід відбувся у кулінарній школі «Боско» в рамках програми «Абетка Харчування», передає кореспондент Львівського порталу.
Шеф-кухар одного із відомих львівських ресторанів Євген Сушко розповів малечі про важливість збалансованого харчування.
Дітлахи допомогли приготувати кухарям смачний гарбузовий крем-суп та сливово-грушевий десерт із поливками. Кульмінацією дійства стало приготування їстівної землі та снігу для десерту.
Організатори переконані, що заохочення дітей до творчості з овочами та фруктами – це чудовий спосіб створити нові корисні страви, привабливі для малечі.
Мета заходу традиційна – підвищення рівня обізнаності дітей щодо правил здорового та раціонального харчування.
«Програма «Абетка харчування» є частиною всесвітньої програми нашої компанії, яка є підтримана міністерством освіти України. Головна мета заходу – навчити наших дітей правильно харчуватися, із перших класів. Із 2009 року програмою вдалося охопити понад 300 тисяч діток із 160 шкіл України», – повідомив директор з комунікацій та зв’язків з громадськістю компанії Nestlé Україна Володимир Співак.
Як відомо, дослідження Бостонського університету встановили, що залучення дітей до підготовки та приготування їжі сприяє ранньому розвитку правильної харчової поведінки.
Андрій Котенський